14 - 15/10/2020Edició Virtual
caes
Edició Virtual

PONENTS

Com els ODS afectaran el sector turístic

Quim Majó, Vicerector de turisme de la UdG

Joaquim Majó és professor Titular d’Universitat a l’àrea d’Organització d’Empreses. És Enginyer en Informàtica i Doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Des de 1993 ha sigut professor de l’Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya que ha evolucionat fins a l’actual Facultat de Turisme de la Universidad de Girona. La seva docència gira entorn a les TIC i como aquestes s’apliquen a la gestió del turisme i les seves empreses.

Està especialitzat en l’ús de les Tecnologies de l’Informació i les Comunicacions (TIC) al sector turístic. Ha publicat nombrosos articles publicats en revistes i congressos sobre l’impacte de les TIC al turisme.

Ha sigut coordinador d’estudis i director de l’Escola Universitària de Turisme de la UdG y més recentement Vicerector de Desenvolupament Tecnològic i de Relacions Institucionals de la Universitat de Girona. Actualment és Degà de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.

Com els ODS afectaran el sector turístic

Natalia Bayona, Directora d’Innovació, Transformació Digital i Inversions de l’Organització Mundial de Turisme (OMT)

Natalia Baiona lidera l’estratègia d’innovació i transformació digital de l’Organització Mundial de l’Turisme (OMT), agència de Nacions Unides especialitzada en la promoció del turisme responsable, sostenible i accessible de manera universal.

Natalia Baiona és professional en Govern i Relacions Internacionals de la Universitat Externat de Colòmbia, Executive MBA per l’IE Business School. Fa part de la xarxa del Fòrum Econòmic Mundial (WEF) com European Digital Leader d’aquesta Organització.

Com els ODS afectaran el sector turístic

Ramon Estalella, secretari general de la CEHAT, de l’ITH, de la Fundación CEHAT i membre del Consell de Turisme i Mediambient de la CEOE

Ramón Estalella és secretari general de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) des de la seva creació el 2004 , així com de l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i de la Fundació CEHAT. Llicenciat en Dret pel CEU Madrid, és també Executive MBA por el IE Business School. Compta amb formació especialitzada en finances internacionals, recursos humans, ètica empresarial i marketing internacional en universitats com Oxford i Viena.

En l’actualitat, a més de la seva responsabilitat a CEHAT, és membre del Consell de Turisme i Mediambient de CEOE i membre del Comitè Executiu d’Hotrec (Hotels, Restaurants and Coffees in Europe), la patronal hotelera europea.

La seva tasca en la Confederació d’Hotels la combina amb el seu perfil docent com a professor asociat en vàries universitats espanyoles i escoles de negoci. Entre 2012 i 2017 va dirigir el Programa Superior de Turisme de l’Instituto d’Empresa.

Com els ODS afectaran el sector turístic

Soledad Morales, Professora i directora del Màster de Turisme Sostenible de l’UOC

Doctora en Geografia Humana per la Universitat Autònoma de Barcelona, Magister en Geografia per la mateixa universitat i Postgrau en Agent de Desenvolupament Internacional per la Universitat Politècnica de Catalunya i Setem (1998). Actualment professora Agregada dels Estudis d’Economia i Empresa i Directora Acadèmica del Màster Universitari en Turisme Sostenible i TIC i del Màster d’Estratègia i Gestió Sostenible de les Destinacions Turístiques.

Membre del grup de recerca en Turisme de la UOC NOUTUR i líder de diferents projectes d’I+D en l’àmbit de la disciplina turística, entre ells el projecte competitiu “Economía colaborativa y espacios turísticos: Contribuciones, Transformaciones y Retos”.

Els seus interessos de recerca estan centrats actualment en els impactes de l’economia col·laborativa en l’espai turístic, però també en la relació entre turisme i el desenvolupament regional, més concretament en el turisme d’esdeveniments i en les seves influències sobre el desenvolupament dels territoris i les societats.

Com els ODS afectaran el sector turístic

Moderador de la sessió

Óscar Perelli, Director d’Estudis i Investigació d’Exceltur

És el director de l’Àrea d’Estudis i Investigacions d’Exceltur “Aliança per a l’Excel·lència Turística” des de juny de 2002, havent estat anteriorment Soci-Director d’Economia Territorial de Consultors de les Administracions Públiques, pertanyent a el Grup Analistes Financers Internacionals.

En aquests anys, ha treballat en el món del turisme on ha dirigit i participat en totes les iniciatives impulsades des de Exceltur: Informe Trimestral de Perspectives Turístiques, Monitor de Competitivitat Turística de les Comunitats Autònomes; Monitur i de ciutats UrbanTUR, Estudis d’Impacte Econòmic de l’Turisme “IMPACTUR o l’estudi Impactes territorials socioeconòmics i sobre l’ocupació dels diversos models turístics de litoral mediterrani, Balears i Canàries, així com des dels seus funcions de director de consultoria territorial a AFI en projectes com: Pla Territorial Insular de Menorca Pla de Competitivitat per a les Illes de Menorca, Eivissa i Formentera, o l’Estudi de posicionament estratègic Galícia 2020.

Es Llicenciat en CC. Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Hisenda Pública i Anàlisi Econòmica per l’Institut d’Estudis Fiscals (Ministeri d’Economia i Hisenda) i Professor Associat de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat Antonio de Nebrija.

Autor de diversos articles en revistes especialitzades sobre turisme, planificació territorial, economia regional, noves tecnologies i comerç, així com assidu participant en congressos, estudis de postgrau i jornades professionals, ha estat Premi Nacional d’Urbanisme el 2006, com a membre de l’equip de treball de el Pla territorial de l’illa de Menorca, i elegit per formar part de el Grup d’experts de el Pla Estratègic de l’Turisme Espanyol Horitzó 2020.

Les XXSS socials al sector turístic, element determinant en la presa de decisions

Dúnia Coromina, Responsable de Màrqueting Online del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona és el màxim organisme de promoció turística de la Diputació de Girona. Vetlla per la promoció i difusió de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona i el foment de la competitivitat del sector.

Dúnia és la responsable online de l’ens, des d’on ha participat en l’organització de nombroses accions que situen la destinació entre les innovadores en la promoció turística online, la relació amb creadors de contingut i la cooperació amb altres entitats turístiques europees.

Les XXSS socials al sector turístic, element determinant en la presa de decisions

Delicious Martha, Influencer i blogger de gastronomia

La foodie espanyola amb més seguidors a la xarxa Marta Sanhuja va estudiar Publicitat i Relacions Públiques a Blanquerna seguint el seu instint de voler comunicar.

Però un canvi de rumb en la seva vida personal i professional va fer que s’endinsés en el món de la cuina, descobrint que el què realment volia explicar era això. Així va sorgir la il·lusió d’ajuntar les seves dos passions, la comunicació i la gastronomía. I així va ser com va néixer Delicious Martha. L’espai on posa la seva ànima i que ha passat d’un hobby a un treball diari; allò que la fascina i omple de vida.

Actualment també és ambaixadora de diverses marques del sector de l’alimentació; col·labora en diferents mitjans de comunicació i crea continguts per a algunes plataformes relacionades amb la gastronomia; tot això compaginat amb la direcció d’art i l’estilisme fotogràfic culinari.

Les XXSS socials al sector turístic, element determinant en la presa de decisions

Laura Conde, Periodista i blogger de gastronomia

A la periodista Laura Conde la trobareu viatjant, menjant, escrivint o parlant, sovint tot alhora.

Com a directora de la revista Guía del Ocio BCN, va recórrer bona part dels restaurants de Barcelona i va escriure sobre gastronomia durant set anys.

És confundadora, juntament amb altres nou periodistes de Barcelona i Madrid, del blog Gastronomistas.com, un projecte que va engegar l’any 2014 amb l’objectiu de parlar de gastronomia popular de manera fresca i propera.

Sempre disposada a agafar un avió, aquesta passió l’ha portat a voltar pel món a la recerca de restaurants, plats, racons, productes, cuiners…

Actualment, compagina la seva feina a la seva pròpia agència creativa, Pica Pica, amb les col·laboracions a diversos mitjans de comunicació, com ara el blog de Vueling A 30.000 pies, La Vanguardia, Time Out, On Barcelona, Cupatges o Revista Woman.

És autora dels llibres ‘La felicitat en una croqueta’ (Ara llibres) i ‘Fet a casa’ (Now Books) i col·laboradora habitual de Planeta Gastro. Li agraden els formatges, el vi, els plats de cullera, la cuina asiàtica i, sobretot, els canelons de sa mare més que qualsevol plat d’alta gastronomia.

Les XXSS al sector turístic, element determinant en la presa de decisions

Moderadora de la sessió

Ana Fernández Zamora, directora de comunicació i RRPP de Vueling Airlines

Ara Més que Mai: Motivar. Liderar. Dirigir.

Sergi Grimau, Piròman Emocional, Explicador d’Històries i Aconseguidor de Coses

Nous horitzons en comunicació turística

Elizabeth Keegan, Directora de Lloret Turisme

Llicenciada en Comunicació i Gestió Audiovisual, la seva principal motivació i satisfacció és contribuir a la transformació i reposicionament de Lloret de Mar, una destinació tan madura com meravellosa.

A Lloret Turisme ho fan innovant, estructurant, analitzant i comunicant!

Nous horitzons en comunicació turística

Marian Muro, Directora de Barcelona Turisme

Turisme de Barcelona es dedica a la promoció de la ciutat de Barcelona. Entre les seves nombroses activitats hi ha la creació de programes promocionals com el Barcelona Convention Bureau, la Barcelona Shopping City i la Barcelona Sustainable City; la gestió de productes turístics com la Barcelona Card o el Bus Turístic.

Nous horitzons en comunicació turística

Eugeni Osácar, Director d’investigació del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB

Professor titular del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT-UB. Doctor en Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni per la Universitat de Barcelona, màster en gestió estratègica d’empreses turístiques (especialitat e-Turisme), llicenciat en turisme i estudis en màrqueting turístic.

Com a professor i investigador, s’ha dedicat al màrqueting i al turisme cultural i, en el període 2008-2019, s’ha especialitzat en el binomi turisme i cinema.

Nous horitzons en comunicació turística

Luis Medina, Director Identitat Gràfica i Audiovisual Madrid Destino

Amb més de 30 anys d’experiència en el món audiovisual, es va formar a escoles de cinema i televisió de Londres i Madrid.

En els darrers dotze anys ha estat responsable de la producció audiovisual de promoció cultural i turística a la ciutat de Madrid.

Amb 2 Promax europees, 1 Promax llatinoamericana i més de 35 premis internacionals en el gènere de vídeo de promoció turística, el seu equip continua liderant la producció audiovisual de destinacions urbanes com Madrid, innovant i promovent noves formes de comunicar els valors i avantatges de visitar una de les ciutats del nostre país que rep més visitants cada any.

Nous horitzons en comunicació turística

Eduardo Santander, CEO European Travel Comission

L’European Travel Commission (ETC) és l’organització sense ànim de lucre responsable de promocionar Europa com a destinació turística en tercers mercats.

Les seves 33 organitzacions nacionals de turisme treballen juntes per generar el valor del turisme per a tots països d’Europa mitjançant la cooperació per compartir bones pràctiques, intel·ligència de mercat i promoció.

Nous horitzons en comunicació turística

Alexander V. Kammel, Director CIFFT (Comité International des Festivals du Film Touristique)

El Comitè Internacional de Festivals de Cinema del Turisme (CIFFT) reconeix, premia i celebra l’excel·lència en la indústria del màrqueting de vídeos de viatges. Establert el 1989 a Viena, la seva missió és promoure la creativitat i el desenvolupament econòmic de la indústria audiovisual vinculada a la promoció de destinacions, productes turístics i serveis turístics.

Amb 18 festivals membres, el Grand Prix CIFFT Circuit és la competició exclusiva per al màrqueting de vídeo de viatges i turisme, que abasta 16 països i 18 ciutats.

Nous horitzons en comunicació turística

Quentin Uriel, Filmmaker

Quentin Uriel és un cineasta i editor francès.

Autodidacta, va fundar el juliol del 2010 la seva empresa K PRODZ, dedicada a la publicitat de pel·lícules i esdeveniments cinematogràfics. Simultàniament, va participar en alguns concursos de curtmetratges.

El 2017 crea Nemausus, una sèrie web de deu capítols que ha guanyat al voltant de 50 premis i ha assolit el segon lloc al rànquing mundial de sèries web el 2018. A partir d’aquesta experiència, l’equip de K PRODZ ha creat el concepte Cinemarketing, barrejant contingut fictici i publicitat.

Ha estat el director de la premiada campanya “Vacances à domicile” d’OpeNîmes Tourisme.

Nous horitzons en comunicació turística

Toni Mascaró, CEO eMascaró

Pioner en el món d’Internet des de 1992.

Emprenedor i apassionat de la innovació, la creativitat i el desenvolupament de projectes digitals amb més de 20 anys d’experiència.

Col·labora amb diferents iniciatives, escoles de negocis, universitats i conferències compartint la seva experiència.

Nous horitzons en comunicació turística

Jaume Dulsat, Alcalde de Lloret de Mar i Vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Alcalde de Lloret de Mar, diplomat en turisme per la Universitat de Girona (UdG) i màster en direcció i organització d’empreses, també per la UdG. Ha treballat com a directiu turístic i treballa com a professor a l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (centre adscrit a la UdG). Des del 13 de juny de 2015 és alcalde de Lloret de Mar.

És Diputat provincial pel partit judicial de Santa Coloma de Farners. Ha estat director gerent de la Fundació Privada Carl Faust – Jardí Botànic Marimurtra; professor extern de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar i director del Patronat Municipal de Turisme de Blanes.

Nous horitzons en comunicació turística

Moderador de la sessió

Santi Valldepérez, CEO Terres Landscape & Travel Communication

Realitzador de documentals, consultor i productor.

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Direcció de Comunicació a la BSM-UPF.

És diplomat en producció documental gràcies al programa de formació Eurodoc (2016).

Ha jugat un paper important en l’execució del Terres Travel Festival – Films & Creativity (Tortosa), membre del CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals) des de 2019.

Des d’octubre de 2016 dirigeix la consultoria en comunicació PVS Media, especialitzada en oferir suport comunicatiu a empreses turístiques.

 

Reinventarse o Innovar: quina és la diferència?

Joan Roca, Xef Propietari Celler de Can Roca

Si hi ha una cosa que pot caracteritzar a Joan Roca i Fontané (Girona, 11 de febrer de 1964), més enllà de la fredor de les dades biogràfiques i professionals, és la seva discreció i el seu sentit comú, aquest saber heretat que cal tenir els peus a terra.

El cuiner català té clara la meta a la qual cal arribar: “El nostre objectiu és fer feliç a la gent”, i per a això es basa en una cosa tan senzilla i alhora tan difícil i que sembla oblidat en moltes de les propostes de l’alta cuina, el gust: “el primer és el gust”.

La biografia personal i professional de Joan Roca comença al restaurant dels seus pares, on ja de nen ajudava en diferents tasques.

Després de passar per l’Escola de Cuina de Girona, i amb tan sols 22 anys Joan Roca, en companyia del seu germà Josep, va obrir el Celler de Can Roca.

Des de llavors, i gràcies a un treball sòlid, rigorós i constant, els germans Roca (Joan, Josep i Jordi), han portat el seu restaurant als cims de la cuina mundial.

Les principals guies de restaurants i els crítics de gastronomia han reconegut el treball de l’Celler durant el seu primer quart de segle d’existència. El 2009 va aconseguir la tercera estrella Michelin. Tenen a més, tres sols de la Guia Repsol; 9,5, de Gourmetour; 9,75 / 10, de les guies El Millor de la Gastronomia i Gourmand. El 2011 i 2012 la revista anglesa Restaurant Magazine va situar Can Roca com el segon millor restaurant de món

A títol individual Joan Roca ha estat considerat el 2011 com un dels 20 millors xefs de l’món i va ser investit doctor honoris causa de la Universitat de Girona el 2010.

Reinventarse o Innovar: quina és la diferència?

Carme Ruscalleda, Vicepresidenta de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia

Carme Ruscalleda va néixer a Sant Pol de Mar (1952) en una família pagesa i comerciant que li va transmetre els valors de la terra i de la cuina de kilòmetre zero. Amb inclinacions artístiques, des de petita es va sentir atreta per la cuina, però va acceptar estudiar comerç mercantil i formar-se com a cansaladera per posar-se al front del negoci familiar.

Gràcies al recolzament incondicional del seu marit, Toni Balam, Ruscalleda va transformar la botiga dels pares, un supermercat amb secció de carnisseria, en un delicatessen d’èxit comarcal. L’any 1988 el matrimoni sent la força dels emprenedors per travessar el carrer i convertir l’antic Hostal Sant Pau en un restaurant gastronòmic.

Carme Ruscalleda és una cuinera autodidacta i perfeccionista. El seu discurs gastronòmic s’articula en un diàleg constant amb el receptari tradicional, que reinterpreta amb imaginació i amb un respecte escrupolós pel producte. Ha publicat diversos llibres de cuina, i és infatigable en la difusió d’hàbits alimentaris saludables a les escoles. El seu restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar ha obtingut els màxims guardons professionals. El 2004 obre un restaurant a Tòquio i obté la Creu de Sant Jordi. El 2009, juntament amb el seu fill, Raül Balam, obre el restaurant Moments a l’hotel Mandarin Oriental, Barcelona, on des del 2017 és també responsable de l’àrea de gastronomia.

Ruscalleda creu amb fermesa que la cuina és cultura, i que la gastronomia ens projecta al món. La seva aposta per una cuina saludable, en sintonia amb el paisatge i l’entorn, és un reflex del seu compromís amb la societat.

Presentarà les jornades

Josep Puigbó, periodista

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té una llarga experiència en ràdio i televisió.

Ha estat director i presentador de diferents informatius i programes a Catalunya Ràdio i un dels fundadors i primer director general d’Ona Catalana. A TV3, ha dirigit i presentat el Telenotícies Migdia i, a TVE, va dirigir i presentar El debate de La 2 i el Telediario.

Recentment, ha dirigit i presentat El dia de demà, emès al Canal 33.

Última Edició
Última Edició
Visualitza