26/10/2022Edició Híbrida
caes
Edició Híbrida

PONENTS

El Món dels Viatges en plena Transformació. Situació Extrema?

Martí Serrate – President – ACAVe

Director General de Julia Tours, President d’ACAVe i President de B-Travel.

És enginyer tècnic químic i col·legiat tècnic de turisme, P.D.G. a I.E.S.E i diplomat en direcció de vendes a E.S.A.D.E.

Experiència acumulada al món del turisme al llarg de més de 35 anys, estant involucrat en diferents àrees de gestió/vendes, producte, direcció i organització empresarial tant d’equips humans, incloent part de la seva formació adaptant-la a la cultura i filosofia empresarial, així com implementació de readaptacions estratègiques en diferents tamanys empresarials, segons condicions de mercat.

Sempre vinculat al món associatiu, va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de la Generalitat de Catalunya.

El Món dels Viatges en plena Transformació. Situació Extrema?

José Díaz – Chief Commercial Officer – TravelgateX 

Madrileny de naixement i mallorquí d’adopció, karateca i maratonià, es va formar inicialment en finances (UCM Madrid) i va descobrir de manera tardana el món de les vendes i el màrqueting (EMBA E.S.A.D.E.) que ha desenvolupat al món del turisme des de diferents posicions, organitzacions i països durant més de 15 anys.

Des de 2016 és responsable comercial de TravelgateX, el major hub de connexions del món turístic que dóna suport a més de 1000 empreses turístiques en 30 països, com a palanca de creixement.

Pels seus servidors passen diàriament més de 3.000 milions de peticions que converteixen en una mitjana de 30.000 reserves.

El Món dels Viatges en plena Transformació. Situació Extrema?

Enric Riera – Director General de Distribució – W2M WORLD2MEET

Atresora una contrastada experiència en el món de la distribució turística.

Els últims 25 anys ha sigut Director General de Viajes Iberia i BCD Travel a Orizonia i Director General de Distribució a Ávoris (Grup Barceló).

L’agost de 2020 s’incorpora al nou projecte de creació d’un Operador Turístic    d’integració vertical al Grupo Iberostar (World2Meet) com a Director General de Distribució.

El Món dels Viatges en plena Transformació. Situació Extrema?

José Miguel Moreno – Vicepresident Corporatiu & MICE Sales Strategy i Responsable de les Oficines de Venda – Meliá Hotels International

Amb una trajectòria de més de 15 anys a la companyia, per a José Miguel Moreno “en aquests moments d’incertesa per la nostra indústria és important estar al costat dels professionals i reforçar la nostra relació. La clau de l’èxit és innovar en la forma en la que connectem amb els nostres col·laboradors”.

El Món del Viatges en plena Transformació. Situació Extrema?

Moderador de la sessió

Xavier Canalis – Redactor – Hosteltur

Periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Forma part de la plantilla d’Hosteltur, mitjà de comunicació de referència pels professionals del sector turístic a Espanya.

Amb anterioritat va treballar a Editur i Diari de Barcelona.

Ha escrit el llibre “Turisme i turistes, de l’hospitalitat a l’hostilitat” (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2019).

El Sector Turístic: Estat de Salut 

Dra. Anna Garriga – Titular d’Universitat de l’Àrea de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica – UdG

Amb 54 anys, és mare de dos fills i viu a Bescanó (Girona).

Doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i Llicenciada per l’Autònoma.

Com a professora Titular de la Universitat de Girona, de l’àrea de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica, exerceix especialitats ben diverses: economia del turisme, finançament municipal, anàlisi d’impacte econòmic, economia de la pesca, entre d’altres.

Sempre ha pensat que des de la Universitat s’ha de donar resposta a les qüestions que ens planteja la societat gironina i així ha anat adquirint un coneixement precís de l’economia gironina, les fortaleses i la seva evolució.

És Degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials on sempre ha ocupat alts càrrecs de direcció. Per a ella és un honor representar la institució universitària arreu i al llarg dels anys.

Ha estat una dels 30 membres del grup Catalunya2022 que va redactar l’informe “RESET: Crida per reactivar el país”, per encàrrec del Govern de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu de l’informe era orientar les polítiques per garantir la competitivitat i el desenvolupament del país després de la COVID-19.

El Sector Turístic: Estat de Salut 

Santiago García-Nieto – Vicepresident – CEHAT

Santiago García-Nieto és empresari hoteler i directiu de Bondia Hotels.

En l’actualitat és també vicepresident del comitè executiu de la CEHAT (Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics).

El Sector Turístic: Estat de Salut 

Calum Laming – Chief Costumer Officer – Vueling

Calum Laming s’incorpora a Vueling el gener de 2017 com a Director de Client (Chief Customer Officer), moment en que passa també a formar parte del Comitè de Direcció de la companyia.

Calum prové de l’aerolínia Etihad Airways, on començà a treballar l’any 2008 com a Head of Guest Experience, càrrec que va ocupar fins al 2013, moment en que esdevé General Manager Customer Experience de l’aerolínia Air New Zealand. El 2014 Calum retornà a Etihad per ocupar el càrrec de Vice President Customer Experience.

Llicenciat en Modern & Medieval Languages per la Universitat de Cambridge, també realitzà un Màster en Air Transport Management a la Universitat de Cranfield. Començà la seva carrera professional a la companyia P&G, ocupant el lloc de Director de Marca.

El seu primer contacte amb el sector aeronàutic fou a través de l’aerolínia britànica Go Fly Limited.

El Sector Turístic: Estat de Salut

Moderadora de la sessió

Elizabeth Keegan – Gerent – Lloret Turisme

Una part important de la seva trajectòria professional es vincula a la gestió de destinacions. Ha sigut la Directora del Lloret Convention Bureau de 2011 a 2015 i desde llavors fins avui exerceix com a Directora Gerent de Lloret Turisme.

La seva principal motivació i satisfacció és contribuir a la transformació i el reposicionament de Lloret de Mar -seu exclusiva del BTM entre d’altres projectes turístics de referència que ella mateixa lidera-, que la converteixen en una destinació tan madura com meravellosa.

Es considera molt afortunada i entusiasta del seu treball i els reptes que comporta. I sobretot, es manté ferma en fer-ho des de la innovació, estructurant, analitzant… i és clar, comunicant!

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Direcció d’Empreses de Comunicació i Grups Multimèdia per la Universitat Pompeu Fabra, ha exercit com a docent a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i a l’escola de negocis ESIC, impartint el seu coneixement en l’àmbit del turisme de reunions i esdeveniments.

Anteriorment va estar vinculada professionalment a la gestió d’esdeveniments i projectes culturals, on acumula un ampli bagatge.

Als inicis de la seva trajectòria, també vinculada a la producció audiovisual en cinema, televisió i publicidad.

Seguretat Sanitària: un Element Clau pel Sector Turístic

Dr. Bonaventura Clotet – Cap de Servei de Malalties Infeccioses i Director – Irsicaixa/ Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

Metge especialista. Doctor en Medicina. Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i codirector d’HIVACAT, programa català per al desenvolupament d’una vacuna efectiva contra el VIH.

Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias. Director de la “Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat” i “Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya”.

La seva activitat professional li ha valgut el reconeixement de l’Institut Català de la Salut (ICS), que el 2010 li va concedir el Premi a la Trajectòria Científica als Hospitals de l’ICS.

El 2012 va rebre la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari per la seva investigació en el camp del VIH. També va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional 2013 del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i el 2016 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Seguretat Sanitària: un Element Clau pel Sector Turístic

Jordi Martí – Vicepresident d’ACAVe i President de la Taula Gironina de Turisme

Nascut a Lloret de Mar l’any 1966, de família hotelera, és tècnic d’empreses i activitats turístiques per la Universitat de Girona i diplomat en comptabilitat analítica i control de gestió per EADA.

Fundador de Viatges Mitjorn al 1987 (guardonada amb el diploma turístic de Catalunya al 2004).

Al 2003 funda Traveltec, agència de viatges receptiva resultant de la fusió de Viatges Mitjorn  i Viatges Bristol.

Al 2010 crea el receptiu Eoh Incoming amb seu a Lloret de Mar fruit de l’acord amb el grup francès Salaün Holidays; i un any més tard , Tritravel Incoming, amb seu a Màlaga amb l’objectiu de donar millor cobertura en destí als clients del grup. Ambdues agències estan especialitzades en el turisme francòfon.

Des del 2002 és membre de la junta de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge Especialitzades (ACAVe), actualment, i des del 2006, Vicepresident de la seva àrea receptiva.

Membre fundador i President de la Taula Gironina de Turisme des de 2017.

Membre del Consell d’Administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del Consell de direcció de l’Agència Catalana de Turisme .

Medalla de Turisme de Catalunya al 2012.

Seguretat Sanitària: un Element Clau pel Sector Turístic

Moderador de la sessió

Javier Tovar – Director – EFE Salud (Agencia EFE)

Nascut a Segovia el 1960. Llicenciat en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Informació de la Universidad Complutense de Madrid.

Treballà en els inicis de la seva trajectòria periodística, com a col·laborador, en les revistes “Sábado Gráfico” i “Tiempo” i en el diari esportiu “Marca”.

Va ser redactor en l’emissora de ràdio “Onda Madrid” entre 1984-1988, com a periodista esportiu i cronista de política regional.

El 1988 s’incorporà a la Agencia EFE, on ha desenvolupat les següents tasques:

-Responsable d’informació política en les àrees de Govern i partits polítics (1988-1997).

– Cap de Societat i Salut (1997-2006).

– Director de Nacional (2006-2012).

– Impulsor i director d’EFE Salud (2012-Actualitat), plataforma digital en obert de l’Agencia EFE especialitzada en salut, medicina, benestar i sanitat.

EFE Salud ofereix una visió de 360 graus sobre la salut i la sanitat amb objetius informatius i divulgatius i ha obtingut més d’una dotzena de premis des de que inicià els seus treballs periodístics.

Ha participat en els llibres “La guerra del Golfo” (1992) i “Comunicar es salud” (2006).

Ha sigut convidat a múltiples jornades, conferències, cursos i taules rodones sobre temes socials, de salut i sanitat.

El 2011 realitzà un Programa de Direcció General a l’IESE, un programa de formació per a directius d’alt nivell.

També ha realitzat cursos de formació sobre habilitats directives, de gestió i comunicació.

L’Entorn Laboral en un Nou Paradigma del Sector Turístic

Martí Casadesús – Director – AQU Catalunya

Martí Casadesús Fa és Enginyer Industrial (UPC) i Doctor Enginyer Industrial (UdG). És Catedràtic d’Universitat d’Organització d’Empreses de la Universitat de Girona.

El seu àmbit de treball en docència i recerca es centra en la “Gestió de la Qualitat”, camp en el qual ha publicat en diferents revistes especialitzades.  És director del GITASP, grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya.

També ha estat expert internacional del Comitè Tècnic 176 d’ISO per a la elaboració d’estàndards de gestió.

Entre d’altres càrrecs, ha estat Vicerector de Planificació i Qualitat de la Universitat de Girona.

Actualment és director d’AQU Catalunya i secretari del Board de la xarxa INQAAHE d’agències de qualitat universitària a nivell mundial.

L’Entorn Laboral en un Nou Paradigma del Sector Turístic

Xavier Martín – Fundador i Director General – Turijobs

Xavier Martín Canals, fundador i Director General de Turijobs, és un visionari i amant del sector turístic, de la tecnologia i dels Recursos Humanos.

Aquesta passió el va portar fa 20 anys a crear la primera Plataforma d’Ocupació en Hosteleria i Turisme d’Espanya: Turijobs, un projecte de final de carrera que va acabar convertint-se en la web de referència en ocupació per al sector.

Diplomat en direcció d’empreses turístiques per HTSI (Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi) i Llicenciat en Direcció Hotelera Internacional per University of Huddersfield (Reino Unido), abans de Turijobs, Xavier treballà en diverses empreses relacionades amb l’hosteleria i hoteleria. Aquestes experiències li permeteren desenvolupar un producte i servei únic que respon a les necessitats reals del client del sector.

Actualment, Turijobs forma part del grup StepStone, líder global en solucions de reclutament digital.

L’Entorn Laboral en un Nou Paradigma del Sector Turístic

Albert Corbella – Director Regional de Selection – Eurofirms 

Albert Corbella és el líder de Selection by Eurofirms, la empresa d’Eurofirms Group especialitzada en selecció de personal, amb presència a Espanya, Itàlia, Portugal, Holanda i Chile, i formada per un equip de més de 40 persones.

Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat de Barcelona i Màster en Direcció de RRHH per EAE, compta amb més de 10 anys d’experiència en consultoria de selecció tant a nivell nacional com internacional especialitzat en les àrees de tecnologia, digital i telecomunicacions.

L’Entorn Laboral en un Nou Paradigma del Sector Turístic

Pablo Torres – Consultor Hoteler

Consultor hoteler amb 20 anys d’experiència al sector, tant en operacions com en consultoria i formació a nivell global.

Diplomat en Turisme i EMBA per l’IE Business School, Pablo ha implementat més de 150 projectes en 25 països de tot el món, havent format a més de 2.000 professionals.  Des de 2011 treballa a Londres per FPG/TSA, líder global en consultoria per a la millora d’ingressos addicionals hotelers.

A més, és representant de l’AEDH a Regne Unit, col·labora amb diferents centres educatius i publica contingut regularment en premsa especialitzada.

L’Entorn Laboral en un Nou Paradigma del Sector Turístic

Moderadora de la sessió

Emma Gumbert – Advocada especialitzada en Dret Laboral – Vicepresidenta de PIMEC i Diputada de la Junta de Govern de l’ICAB

Llicenciada en Dret al 1998 per la Universitat de Girona.

Sòcia del Bufet Antràs, és advocada especialitzada en Dret Laboral. Assessora i Consellera d’Institucions i Empreses.

Vicepresidenta de PIMEC. Presidenta de la Comissió de Laboral a PIMEC.

Diputada de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona de 2017 a 2021.

Activitat docent en Màster de Dret Laboral de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i en Universitats (Universitat de Barcelona, Institut Superior de Dret i Economia (ISDE), entre d’altres.

Ponent habitual en Associacions i Institucions (CGPJ, FORELAB, ESADE, ICAB, PIMEC, etc.).

Revolució Digital: té Límits?

Dr. Salvador Anton – Director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i Professor de la URV 

Salvador Anton Clavé és catedràtic de Geografia a la Universitat Rovira i Virgili i director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya.

És Investigador Principal del Grup de Recerca en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Anteriorment ha estat director/degà de l’Escola de Turisme i Oci de la Facultat de Turisme i Geografía a la URV, coordinador del Programa de Doctorat en Turisme i Oci de la URV i Investigador Visitant a l’International Institute of Tourism Studies de la George Washington University.

Ha investigat i publicat extensament sobre evolució de les destinacions turístiques; urbanització turística; planificació, polítiques i governança de destinacions; parcs temàtics i atraccions i comportament espacial dels visitants.

L’any 2021 ha rebut el premi Roy Wolfe de l’American Association of Geographers per les seves destacades contribucions a la disciplina de la Geografia del turisme.

Revolució Digital: té Límits?

Anna Monjo – Gestora de Projectes de Dinamització de Clústers – ACCIÓ

Enginyera Superior en Química per la Universitat de Barcelona i MBA per EAE Business School.

Actualment coordinant els projectes de creació de noves iniciatives clúster en el sector traveltech i en el sector dels residus i treballant en la dinamització de clústers ja existents en l’àmbit digital i  audiovisual.

Revolució Digital: té Límits?

Victor Goitia – Director de Màrqueting – Patronat de Turisme Costa Brava Girona

És un enamorat del turisme. Té una formació turística molt complerta, amb una llicenciatura en Turisme i Hosteleria, un màster en Gestió Hotelera i el Màster Europeu en Gestió Turística Erasmus Mundus.

Durant molts anys ha acumulat experiències professionals en diferents facetes de la indústria turística (visitas turístiques, touroperació, enoturisme, creuers…).

Últimament s’ha dedicat al màrqueting de destinacions, la seva verdadera passió, treballant per a entitats públiques com el Patronat de Turisme de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i el Patronat de Turisme de la Costa Brava.

Estudiar i treballar en diferentes països com Espanya, Canadà, Alemanya, Dinamarca i Eslovènia li ha ofert una visió global del sector turístic.

Revolució Digital: té Límits?

Álvaro Carillo de Albornoz – Director General – ITH

Des de l’any 2008 dirigeix l’Instituto Tecnológico Hotelero (ITH).

Executiu amb una àmplia experiència relacionada amb la gestió de la innovació, i projectes als sectors de l’energia i el turisme. A més, també amb gran experiència en temes d’organització i estratègia.

Personalment gaudeix abordant reptes empresarials difícils, entenent l’economia que hi ha darrera d’ells i posant després a les persones en moviment per a assolir els objetius.

Les seves especialitats: anàlisi/planificació estratègica, relacions externes i tècniques, anàlisi de la competència, finançament…

Revolució Digital: té Límits?

Moderadora de la sessió

Karma Peiró – Co-directora – Fundació Visualització per la Transparència (ViT)

Karma Peiró és periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des de 1995.

Co-directora de la Fundació Visualització per la Transparència (ViT) que promou l’ús de les dades obertes per empoderar la ciutadania i el reteniment de comptes de la informació pública.

“VivircorRiendo”: hoy más que nunca

Paula Fernández-Ochoa – Consultora i Speaker en Entorns d’Alta Competició

Sòcia de la Consultora de Branding & Màrqueting MoreThanLaw+ i Fundadora de la marca VivircorRiendo.

Membre de la Junta Directiva de la Real Federación Española Deportes Invierno i Responsable de l’àrea Mujer y Nieve.

TED Speaker, conferenciant, docente en universitats i autora de diversos llibres i articles.

El seu lema de vida: “Que a Riure No et Guanyi Ningú”. 

EDICIÓ V | 26 Octubre | 9:00h
EDICIÓ V | 26 Octubre | 9:00h
Visualitza