15/10/2020Lloret de Mar (Girona)
caes
Lloret de Mar (Girona)

Article d’Hosteltur: així viatjaran els espanyols aquest estiu. Tendències de despesa, destinacions, reserves i tecnologia

01/08/2018

El 42,5% de la despesa anual realitzat pels viatgers espanyols a l’estranger es concentra en els quatre mesos d’estiu. D’altra banda, les destinacions nacionals saben que un 50% del seu negoci depèn de la demanda domèstica, amb un component estacional molt fort. Comprendre com viatjarà el client espanyol d’aquí fins a setembre és fonamental. El tema de portada de la revista HOSTELTUR de maig analitzava a fons les tendències del turisme emissor espanyol per a la temporada estival.

I és que amb l’arribada del bon temps i els dies més llargs, es produeix a Espanya “la gran migració”: milions de persones desplaçant-se dins del país o viatjant a l’estranger per gaudir de les vacances.

De fet, en el tercer trimestre de l’any es registren gairebé 58 milions de desplaçaments turístics dins d’Espanya (incloent viatges a segones residències) a més de sis milions de viatges a l’estranger, segons l’enquesta Familitur de l’INE.

Redistribució de fluxos turístics

D’altra banda, després d’uns anys en què la inestabilitat i conflictes provocats per la Primavera àrab ha estat beneficiant els destins de sol i platja espanyols, les previsions apunten al retorn a l’escenari anterior. Així els indica la tendència de creixement de destinacions com Turquia, Egipte i Tunísia.

Aquesta tendència, al seu torn, propiciarà aquest estiu que un cert descongestionament de turistes internacionals en les destinacions costaneres i illes d’Espanya deixi buit a l’emissor espanyol.

Un emissor que actualment està veient com viatjar al Carib li resulta més econòmic i factible que quedar-se “a les Balears o la Costa del Sol”, segons apunta el president de la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), Rafael Gallego.

previsions optimistes

Per la seva banda, fonts de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), apunten unes previsions optimistes per a aquest estiu.

“Els ciutadans cada vegada són més exigents i busquen en l’elecció del producte contractat en primer lloc la qualitat i en segon lloc, el preu”.

Més planificació en les reserves

La veritat és que el mercat emissor espanyol és cada vegada més actiu i madur. Es detecta un perfil de viatger que guanya cada any en experiència, en poder adquisitiu a causa de la millora de l’economia, i en capacitat de planificació, segons apunta Hotelbeds.

De fet, les reserves anticipades en aquest mercat de cara al proper estiu han augmentat un 30% en comparació amb la temporada anterior. “Aquest canvi de tendència pot atribuir-se, en gran part, a la recuperació de l’economia que encadena dos anys de creixement sostingut”, indica Carlos Feliu, director de vendes de Bedsonline, companyia pertanyent a Hotelbeds Group.

A més, “l’alta ocupació hotelera que es va produir a Espanya l’estiu passat pot haver incentivat també els espanyols a reservar les seves vacances amb més antelació”.

Ús de la tecnologia en la destinació

Un altre factor a tenir molt en compte a l’hora d’analitzar les pautes de consum i comportament del viatger espanyol està, físicament, al palmell de la mà.

I és que el telèfon mòbil s’ha convertit en un dispositiu omnipresent en totes les etapes del viatge, també durant l’estada, i els turistes cada vegada es troben més còmodes utilitzant-lo.

El tema de portada complet es pot descarregar com a document PDF a través d’aquest enllaç.

Última Edició
Última Edició
Visualitza